Tanggungjawab Sosial

Daripada bagaimana kita menjalankan bisnes sehingga komitmen kepada masyarakat kita, bagaimana kita melayan pekerja dan Ahli bebas, program Tanggungjawab Sosial Korporat kami secara terbaiknya dirumuskan oleh nilai kami,Kami melakukan perkara yang betul, jujur dan beretika.


Corporate Governance
Tadbir Urus Korporat

Kaedah dan dasar yang berkaitan kepada mengarah dan mentadbir matlamat jangka pendek dan jangka panjang kami sebagai sebuah syarikat berada di tempatnya untuk memastikan akauntabiliti dan kecekapan ekonomi bagi mereka yang berkepentingan. Dengan tumpuan konsisten dalam bidang ini, kami memenuhi kriteria kebebasan hampir setahun awal, dan kami memenuhi syarat ketelusan syarikat awam yang disenaraikan di NYSE.

Untuk memastikan kelebihan yang berterusan dalam bidang ini, kami mencipta jawatan bebas, pengarah bertanggungjawab untuk sesi eksekutif, yang akan diadakan secara tahunan mengikut putaran oleh seorang pengarah bebas, dan akan memudahkan mesyuarat eksekutif ahli lembaga pengarah bebas.


Business Ethics Image
Etika Bisnes
Kami mendukung standard etika yang tinggi dalam operasi syarikat kami. Kami melakukan perkara yang betul, jujur dan beretika, sentiasa mengambil jalan yang betul. Kami berusaha untuk penguatkuasaan peraturan pematuhan yang konsisten dan komited untuk menyediakan persaingan yang adil untuk semua pengedar bebas. Mereka yang tidak mematuhi didisiplinkan, digantung atau ditamatkan. Kami memerlukan latihan etika tahunan untuk semua pekerja, di seluruh dunia.
Herbalife Family Foundation image
Yayasan Keluarga Herbalife
Kami menyokong Yayasan Keluarga Herbalife (HFF) dan program Casa Herbalife yang menyediakan dana untuk memperbaiki nutrisi kepada pertubuhan kebajikan yang menjaga kanak-kanak berisiko di seluruh dunia. HFF juga menyokong usaha-usaha bantuan bencana di seluruh dunia, termasuk mengumpul dana untuk membina semula kawasan masyarakat yang ditimpa bencana dan membantu memindahkan mangsa.
Gain Future Fortified Campaign
Kempen Gain Future Fortified

Herbalife berbangga dapat bekerjasama dengan  The Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) dan DSM Nutritional Products, pengeluar vitamin dan rangkaian luas bahan nutrisi, di sekitar kempen Future Fortified GAIN baharu. Kempen ini bertujuan membantu berjuta-juta wanita dan kanak-kanak di seluruh dunia mengakses nutrien penting yang mereka perlukan untuk menjalankan kehidupan yang sihat dan diperkayakan. Kempen nutrisi global telah diumumkan semasa mesyuarat tahunan Inisiatif Global Clinton di bandar New York pada 21 September, 2011.


Social Responsibility Employee Image
Kesihatan Pekerja
Kami melaksanakan apa yang kami ceramahkan Produk Inner Nutrition dan Outer Nutrition Herbalife® menyokong gaya hidup yang sihat dan aktif, dan kami berusaha untuk membantu pekerja kamu juga untuk menjadi sihat walafiat. Daripada produk percuma untuk mengurangkan kos insurans kesihatan individu, kami menyokong dan menggalakkan usaha mereka. Herbalife telah diiktiraf oleh majalah Men's Fitness sebagai salah satu daripada '15 Syarikat yang Paling Sihat di Amerika'.
Live Green Image
Live Green

Melalui inisiatif alam sekitar, Live Green dan 3R mengurangkan, mengguna semula dan mengitar semula, Herbalife memberi tumpuan kepada cara-cara untuk melindungi alam sekitar kita. Kami percaya dalam mengambil tanggungjawab peribadi dan membuat keputusan berdasarkan bukan sahaja kepada faktor kewangan tetapi juga akibat sosial dan alam sekitar dalam aktiviti kami.

Pejabat Los Angeles Herbalifetelah dicipta menggunakan bahan-bahan kitar semula, boleh diperbaharui secara cepat dan telah memperoleh perakuan Leadership in Energy and Environmental Design (LEED®) bagi reka bentuk mesra alamnya. Kami mendapat kredit kerana usaha di Tapak Lestari, Kecekapan Air, Tenaga dan Atmosfera, Bahan dan Sumber dan Kualiti Alam Sekitar Dalaman.

Herbalife bekerja secara berterusan untuk menggalakkan kakitangan dan Pengedar bebas untukLive Green melalui pelbagai program dan pendidikan. Ini termasuk perkongsian kereta dan van, menggunakan bahan mesra alam dan kitar semula, pemuliharaan, dan mengguna semula dan menghapuskan bahan-bahan berbahaya seperti beg plastik dan cawan Styrofoam.


Herbalife adalah Ahli Berbangga dengan Persatuan Jualan Langsung dan Penandatangan DSA Kod Etika


ms-MY | 25/08/2019 9:15:24 | NAMP2HLASPX01